İTÜ, görevlerine yeni başlayan öğretim üyelerine kapsamlı bir oryantasyon programı sunuyor. Ayazağa Yerleşkesi’nde 8 Haziran 2023’te başlayan program, Türkiye’de bir ilk olan akademisyen mentörlüğü uygulaması dahil pek çok başlıkta öğretim üyelerini bilgilendirerek üniversitemizin kaynaklarından en iyi düzeyde faydalanmalarını sağlıyor.
Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), kuruluşunun 250. yıldönümünde sağladığı olanakların daha iyi anlaşılması için oryantasyon çalışmalarına devam ediyor. İTÜ’de görevlerine yeni başlayan akademisyenler, Ayazağa Yerleşkemizde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 8 Haziran 2023’te oryantasyon programının ilk gününde bir araya geldi.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, öğretim üyelerine gerçekleştirdiği sunumla oryantasyon eğitiminin amaçlarından ve İTÜ’den ana hatlarıyla bahsederek bir “Giriş” eğitimi verdi. Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, akademisyenlere yönelik oryantasyonun yanında araştırma görevlileri için ve öğretim üyeliğine hazırlık gibi çeşitli kategorilerde oryantasyon eğitimlerin de planlandığını belirtti.
İlklerin üniversitesi İTÜ’den Türkiye’de bir ilk: Mentörlük
Prof. Dr. Durak Ata, İTÜ’de akademisyen mentörlüğü uygulamasına geçileceğini belirtti: “Deneyimli, yol gösterebilecek öğretim üyelerimiz, kariyer basamaklarının başındaki genç öğretim üyelerine birebir destek olacaklar.”
İTÜ’deki akademisyen mentörlüğü sayesinde bütün akademisyenlerin eğitim ve araştırma faaliyetlerinde daha aktif olarak yer alması, yayın niteliğinin ve sayısının artması bekleniyor.
Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, oryantasyon giriş eğitiminde İTÜ’deki Araştırma Başlangıç Destek Programı’ndan söz ederek, “Yeni başlayan akademisyenlerimiz için bir can suyu niteliğindeki bu destekle ilk bilgisayarınızı alabilir, ilk öğrencinize burs sağlayabilirsiniz,” dedi. Devamında BAP, GAP, DAP gibi olanakların yanı sıra TÜBİTAK proje desteklerinden ve AB’nin sağladığı fonlardan yararlanmanın mümkün olduğunu ifade ederek bunlar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Toplumsal katkı ve EELISA vurgusu
İTÜ’ye yeni katılan öğretim üyelerine toplumsal sorumluluk projelerine daha fazla katkı vermeleri çağrısında bulunan Prof. Dr. Ata, İTÜ’nün kurucuları arasında yer aldığı EELISA hakkında önemli bilgiler paylaştı. Rektör Yardımcımız, öğretim üyelerine EELISA’nın topluluklarına katılarak Ufuk Avrupa kapsamındaki uluslararası projelerde yer almalarını önerdi.
Giriş eğitiminin ardından oryantasyon eğitimi şu başlıklarda devam edecek: 9 Haziran’da Araştırma Geliştirme Olanakları, 15 Haziran’da Dijital İTÜ, 16 Haziran’da İTÜ’de Eğitim ve Öğretim, 22 Haziran’da Kurumsal ve Bireysel İletişim ile İTÜ’de Yaşam.
Oryantasyon eğitim programı için tıklayınız.